• Forum
  • Haber
*
Ara:  
  • Ana Sayfa
  • Yardım
  • Search
  • Giriş Yap
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Eylül 09, 2010, 05:32:23 pm

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
İÇ DENETİM > icdenetim.org > Soru Cevap Bölümü (Moderatör: C@N) > Kamu/Özel Sektör & İç Denetçilik?.. (Bilgisi Olan Yok Mu?..)
« önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Gönderen Konu: Kamu/Özel Sektör & İç Denetçilik?.. (Bilgisi Olan Yok Mu?..)  (Okunma Sayısı 513 defa)
gizsin
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
Kamu/Özel Sektör & İç Denetçilik?.. (Bilgisi Olan Yok Mu?..)
« : Mart 02, 2010, 04:02:18 pm »

İyi günler. Kamuda yeni işe başlamış birisi olarak iç denetçiliğe aday olan genç bir bireyim. Geçtiğimiz cuma günü TİDE 1650+KDV üzerinden CIA sertifikası hazırlık programı ilan etti. Program 13 günlük ve kapsamlı bir program olarak görünüyor ve ücretin dahil olarak CIA sınav ücretlerinide bir defaya mahsus TİDE'nin program dahilinde ödeyeceği taahhüt ediliyor.

Bu sınav ne kadarlık bir hazırlık gerektirir, bu sınav 4 kısımdan oluşuyor; mesela CIA sınavına girip 4. bölümden başarılı olsak sadece CGAP sertf. almaya hak kazanırmıyız?.. Öte yandan sınava hazırlık için Türkçe kaynak neden yok? Bu bir rant sağlama biçimi gibi göründü açıkçası bana, çünkü bir Enstitü var ve en azından bu kuruluşun bir Türkçe kaynak portföyü hazırlaması ve bunu herkesin kitapçılardan ücretsiz alabileceği şekilde sunması gerekmez mi sizcede. Tek bulduğum kaynak Modern İç Denetim adlı yeni çıkan Pephlivanlı'ya ait kitap ve o da sadece 100 küsür sayfa ve yeterli olacağını sanmıyorum.

Tüm bu konularda aydınlatıcı bir yol haritası çıkaracak yol göstericilerin yazılarını bekliyorum.

Saygılarımla...
« Son Düzenleme: Mart 04, 2010, 02:51:10 pm Gönderen: gizsin » Logged
the internal auditor
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
Ynt: Kamu/Özel Sektör & İç Denetçilik?.. (Bilgisi Olan Yok Mu?..)
« Yanıtla #1 : Mart 05, 2010, 08:42:07 pm »

türkçe birkaç kitap var ama bunlar sınava hazırlık değil, sadece iç denetim'i özet şekilde anlatan çalışmalar (bir tanesi de zaten sizin bahsettiğiniz modern iç denetim isimli kitap). bir de tide'nin türkçe yayınladığı meşhur kırmızı kitap var. sınavlara şu an 2 kuruluşun yayınlarından çalışılıyor genelde; birisi Gleim'ın meşhur seti, diğeri de IIA'ın seti.

verba volant, scripta manent
gizsin
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart 07, 2010, 01:29:55 pm »

Peki Tide'nin yayınladığı bu meşhur kırmızı kitabı nerden bulabiliriz? Ben birçok kitapevine uğradım bırakın bu kitabı iç denetimle ilgili şöyle birkaç kitabı bile bir arada bulamadım, şu pehlivanlı'nın kitabını dahi güç bela buldum...
TheAnswer
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 10, 2010, 10:09:24 pm »

Tide'nin yayınladığı meşhur kırmızı kitabı Tide'den temin edebilirsin. Başka bir yerde yok zaten. Fiyatı da 30 TL yanlış hatırlamıyorsam.
gizsin
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mart 11, 2010, 01:44:52 pm »

Peki bu konuda da çözüme ulaştık fakat şunu merak ediyorum, sadece bu KIRMIZI KİTAP ile CIA sınavının 4 bölümünüde başarıyla verebilirmiyim?.. Bu gerçekten önemli bir konu benim ve birçok kişi için çünkü, İngilizce kaynaktan çalışmak için yeterli İng. gerekli ki benim Kpds puanım 56 yani yeterli sayılmaz... Cevaplarınızı bekliyorum...
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: