• Forum
  • Haber
*
Ara:  
  • Ana Sayfa
  • Yardım
  • Search
  • Giriş Yap
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Eylül 09, 2010, 05:21:11 pm

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
İÇ DENETİM > icdenetim.org > Güncel > yeni bir düzenleme
« önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Gönderen Konu: yeni bir düzenleme  (Okunma Sayısı 510 defa)
gbayraktar
Newbie
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
yeni bir düzenleme
« : Şubat 25, 2010, 04:15:08 pm »

Merhabalar, aracı kurum, banka, sigorta şirketi, yatırım ortaklıklarında iç kontrol ya da teftiş faaliyetlerini yürütenleri yakından ilgilendirecek -hatta bana göre sevindirebilecek- bir haber. Spk tarafından henüz taslağı oluşturuldu. Taslak biraz uzun tamamını okumak isteyenler için aşağıda linkini veriyorum ama işin özeti, bu tür kurumlarda ücret(sabit ve değişken) artık keyfi olamayacak, belirli esaslara göre belirlenecek ve bunu kontrol edip toplantılar düzenlemekle  sorumlu bir ücret komitesi oluşturulacak. Aracı kurumlarda teftiş ve iç kontrol faaliyetlerini yerine getiren çalışanlar, bu sistemi de denetleyecek ve raporlayacak. Teftiş ve iç kontrol çalışanlarının ücretleri genel ücret seviyesi dikkate alınarak denetim faaliyetlerini etkin ve bağımsız bir şekilde yerine getirmesini sağlayacak düzeyde belirlenecek.

Linki:
 http://www.spk.gov.tr/duyurugoster.aspx?aid=2010222&subid=0&ct=f&ext=.pdf&filename=2010222_0.pdf

Selamlar,

the internal auditor
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
Ynt: yeni bir düzenleme
« Yanıtla #1 : Mart 01, 2010, 07:26:09 pm »

yakın bir zaman sonra öncelikle tüm halka açık şirketlerde İç Denetim Departmanlarının kurulması konusunda bir zorunluluk gelecektir diye tahmin ediyorum. Gerek yeni TTK, gerek SPK'nın çalışmaları, gerekse SMMM odalarının İç Denetçilik konusunda 2010'da sertifikalı eğitimler düzenlemeye başlaması bu sonucun çok da uzak olmadığını bizlere gösteriyor.

verba volant, scripta manent
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: