• Forum
  • Haber
*
Ara:  
  • Ana Sayfa
  • Yardım
  • Search
  • Giriş Yap
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Eylül 08, 2010, 02:03:46 pm

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
İÇ DENETİM > Türkiye'de iç denetim > Özel Sektörde İç Denetim  > Özel sektörde İç Denetim'in geleceği?
« önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Gönderen Konu: Özel sektörde İç Denetim'in geleceği?  (Okunma Sayısı 922 defa)
the internal auditor
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
Özel sektörde İç Denetim'in geleceği?
« : Şubat 22, 2010, 06:51:07 pm »

Herkese merhabalar,

Özellikle öğrenmek istediğim konu, İç Denetim mesleğinin ülkemizde önümüzdeki yıllarda ne gibi bir yol izleyeceği ve diğer mesleki sertifikalar karşısında CIA sertifikasının geçerlilik ve önemlilik derecesinin ne olacağı konusudur?

Öncelikle merak ettiğim, SPK'nın ve/veya yeni TTK'nın İç Denetim ile ilgili önemli taslak/proje halinde olan düzenlemeleri var mıdır? Örneğin, yeni taslak TTK hepimizin bildiği gibi denetim sektöründe radikal bazı düzenlemeler getiriyor, bunun en başında tüm şirketlere denetim ve raporlamada SMMM'lere yetki veriyor oluşu. Aynen bu tip bir radikal gelişme İç Denetim mesleği için de düşünülüyor mu acaba? Örneğin, halka açık olmasına rağmen halen İç Denetim birimi olmayan firmalarımız mevcut. SPK ve TTK bu kriterlere uyan şirketlere İç Denetim Birimi kurma yönünde bir yaptırım getirecek mi?

CIA belgesi de aynen SMMM belgesi gibi piyasada aranır bir belge olacak mı?

iyi günler,

verba volant, scripta manent
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: